Екоплант-Гумі – 100% безпечні та натуральні добрива. Придатні для застосування при закладанні саду, плодових кущів, полуниці, суниці.
Органо-мінеральне комплексне добриво Екоплант-Гумі крім основних макро (K, P, Ca, Mg, S) та мікроелементів (B, Zn, Cu, Fe, Mn, Cr, Co, Mo) в своєму складі містить гумати (не менше 2% в перерахунку на гумінові та фульвокислоти), які сприяють відновленню родючості ґрунту. Використовується для широкого спектру сільськогосподарських культур - зернових, бобових, технічних, овочевих, плодових та ягідних.
- закладання саду;
- виноград;
- полуниця, суниця;
- аґрус, малина, смородина, порічки;
- також овочі та зелень;
Завдяки своїй гранульованій формі ЕкоПлант-Гумі розчиняється поступово, що запобігає його вимиванню з орного шару ґрунту. Екоплант-Гумі, має кращу розчинність у порівнянні зі звичайним добривом ЕкоПлант, тому його можна рекомендувати для весняного внесення, а також, за умов достатнього зволоження (на поливах), для літнього підживлення. Розмір гранул: 3-6 мм (середньої фракції) рекомендується для механізованого застосування, а також для виготовлення тукосумішей (блендів); 1,5-3 мм (дрібної фракції).
ТУ У 24.1-23385356-001:2009.
ВМІСТ ДОБРИВА
Основна діюча речовина - калій (К2О) в кількості 25-31% - знаходиться у водорозчинній і легкодоступній для рослин формі карбонатів (К2СО3) і сульфатів (К2SO4).
Вміст макроелементів: 3-6% фосфору (Р2О5), 7-11% магнію (MgO), 6-9% сірки (SO4), 9-16% кальцію (СаО). ЕкоПлант-Гумі® містить до 25% карбонатів кальцію та магнію (СаО, MgO), які й обумовлюють його нейтралізуючий ефект.
Вміст мікроелементів: залізо(Fe) - 1000мг/кг, бор (B) - 1000мг/кг, цинк (Zn) - 900мг/кг, мідь (Cu) - 240мг/кг, марганець (Mn) - 150мг/кг, хром (Сr) - 6,3мг/кг, молібден (Mo) - 1,5мг/кг, кобальт (Co) - 0,37мг/кг.
Додатковою перевагою Екопланту-Гумі є вміст у добриві гумінових речовин (2-3%).
РЕЗУЛЬТАТ
Екоплант-Гумі стимулює розвиток кореневої системи та покращує мінеральне живлення рослин, сприяє синтезу вітамінів рослинами та збагачує корисними мінералами, сприяє відновленню і відтворенню родючості ґрунтів. Забезпечує:
- збільшення в продукції вмісту сухих речовин: білків у зернових, жирів у олійних і вуглеводів у овочевих, фруктів та цукрових буряків, що покращує їх якість, лежкість, цукристість та смак;
- зростання стійкості рослин до низьких температур та посух, стеблового полягання та враження кореневими та стебловими гнилями;
- зниження накопичення радіонуклідів в рослинах.
- зниження кислотності ґрунтів.
Норми внесення
Вирощувана культура | кг/сотку | гр/м2 | кг/га |
газон | 4 | 40 | 400 |
квіти | 3 | 30 | 300 |
декоративні рослини (у т. ч. хвойні) | 2 | 20 | 200 |
картопля, топінамбур; капуста пізня | 5 | 50 | 500 |
морква, буряк, редька | 5 | 50 | 500 |
пастернак, петрушка, селера, редис, салат, цикорій | 4 | 40 | 400 |
цибуля; помідор, перець, баклажан; огірок; гарбуз | 3 | 30 | 300 |
кавун,диня,ревінь,щавель,спаржа | 3 | 30 | 300 |
капуста рання, капуста цвітна | 2 | 20 | 200 |
часник; горох, квасоля, боби, чина, нут | 2 | 20 | 200 |
салати, кріп, шпинат, васильки, огірочник | 2 | 20 | 200 |
плодові дерева і кущі | 4 | 40 | 400 |
виноград | 5 | 50 | 500 |
овочі | 3-5 | 30-50 | 300-500 |
кукурудза, соняшник | 4 | 40 | 400 |
гречка, жито, пшениця, овес, ячмінь | 3 | 30 | 300 |