Конопляні висівки (конопляна клітковина) — це лушпиння, яке отримують після змелення зерна на борошно. Зберігають майже 90% корисних речовин, що містить цільне зерно.
Висівки з насіння коноплі містять:
- 49% жирних кислот Омега 3 і 6 — підтримують роботу серцево-судинної і гормональної системи;
- 30% рослинного білка (всі 20 амінокислот) — будівельний матеріал наших м'язів та імунітету.
Природний абсорбент, який виводить токсини з організму. Висівки вбирають рідину, розбухають і стимулюють процеси травлення.
В висівках хемп багато магнію, фосфору і марганцю. Вони укріплюють нервову систему і знижують тривожність.
Застосування:
- Додавайте в салати, випічку, перші страви, йогурти чи смузі. Чудово смакує з усіма стравами та додає ситості.
- Рекомендуємо вживати не більше 30 грам висівок в день = 3 ст. л.
Поради :
- обов’язково дотримуйтесь водного балансу при вживанні висівок. Вода допомагає розчиняти харчові волокна і просуватися по шлунковому тракту;
- приймайте висівки разом з їжею, а не замість прийомів їжі!
Рецепт конопляного хліба:
Інгредієнти:
250 г пшеничного борошна;
100 г конопляних висівок;
10 г сухих дріжджів;
1 чайна ложка солі;
1 столова ложка оливкової олії;
300 мл теплої води;
Насіння льону, соняшнику або гарбуза (за бажанням).
Приготування:
Змішайте сухі інгредієнти (борошно, конопляні висівки, дріжджі, сіль).
Додайте теплу воду та оливкову олію.
Замісіть тісто. Якщо потрібно, додайте трохи більше борошна або води.
Додайте насіння.
Дайте тісту піднятися в теплому місці близько 1 години.
Сформуйте хліб та випікайте у розігрітій до 180°C духовці близько 30-40 хвилин