Горох – одна з найпопулярніших культур, які використовуються для пророщування.
Смак: Свіжа мікрозелень гороху трохи солодкуватий, з м'яким гірким присмаком і має горіховий відтінок. Текстура соковита, хрумка, що нагадує молодий горошок.
Інгредієнти: У мікрозелені гороху міститься велика кількість важливих для людини речовин:
• вітаміни, С, А, РР, Е, К;
• мікроелементи – марганець, залізо, цинк, фосфор, калій;
• рослинний білок;
• різні амінокислоти;
• клітковина;
• Антиоксиданти.
Використання: Вживати паростки гороху можна в будь-якому вигляді, але найчастіше його використовують для приготування:
• овочевих салатів;
• супів;
• соусів;
• заправок до будь-яких страв;
• овочевих гарнірів.
Мікрозеленню гороху можна прикрашати і вже готові страви. З нею вони виглядають більш апетитно та святково. Але найкраще вживати в їжу свіжу зелень, яка не пройшла термічну обробку. Вона найбільш багата на корисні речовини. У разі регулярного вживання такої мікрозелені покращується стан імунної системи, нормалізуються процеси травлення, стимулюється мозкова активність.
Позитивні властивості: антибіотик, очищує та зміцнює організм, виводить зайву рідину, виявляє антибактеріальну, спазмолітичну та слизовивідну дію.
Проростки вживають у їжу у фазі 2-3 справжніх листків. Чим старші вони стають, тим менше в них міститься корисних і легкозасвоюваних речовин, а вони самі огрубують. Жаль тільки, що зберігати довго мікрозелень не можна - в холодильнику вона швидко псується, втрачає товарний вигляд і корисні властивості. Максимум, що вона може «витримати» – це 2-3 дні у закритому контейнері. Тому, як тільки зелень зрізають, її одразу пускають у справу.