Рукола – пікантна зелена культура, яку можна вирощувати на підвіконні цілий рік. Він смачний і дуже корисний, навіть холодною зимою перетворить будь-яку страву в весняне свято свіжості. У складі його листочків присутній гірчичне масло. Тому, смак руколи деяким нагадує смак гірчиці або хрону, тільки в ніжній лайтовой версії. У кулінарії використовується свіжим, для додання пікантності салатам, гарнірів, м'ясних і рибних закусок, бутербродів. Корисний як додаткове джерело вітамін в осінньо-зимовий період.
Насичений смак соковитих і хрустких ажурних листя обумовлений наявністю високого вмісту запашних ефірних масел. Багата рукола вітаміном С і К, каротин, флавоноїди і мінеральними речовинами.
Рукола мікрозелень
Мікрозелень руколи - це молоді паростки, віком від одного до двох тижнів. Її головна перевага - бездоганне поєднання ніжності смаку молодої зелені і максимальна концентрація корисних речовин. Мікрогрін містить в кілька разів більше вітамінів, ніж дорослі листя. Тому не потрібно чекати, коли листя переростуть. Зрізайте її молодою і додавайте в салати, бутерброди, омлети і гарніри.
Ще одна важлива особливість рукколи - вона може рости на підвіконні цілий рік і зовсім невибаглива в догляді.
Посадка мікрозелень (Мікрогрін) руколи
Посадка руколи на мікрозелень - завдання, з яким справиться навіть дитина. Щоб підготуватися до посіву, крім насіння, вам знадобиться:
невисокі широкі ємності;
наповнювач (субстрат для розсади, вермикуліт, піноскло, агроперліт);
пульверизатор для зрошення;
прозора плівка.
Важливо! При вирощуванні руколи на мікрозелень, не потрібно обробляти насіння в протруйників і фунгіцидах, замочування насіння краще виконати в простій воді без додавання коштів для захисту рослин.
Попередньо зволожте субстрат. Наповніть ємність щільним шаром вермикуліту або його аналога. Посійте насіння мікрозелені, зволожте з пульверизатора і накрийте плівкою. Після появи перших сходів плівку можна зняти. Через тиждень-два зрізайте молоді паростки і додавайте в улюблені страви.
Повторюйте посадку кожні 14 днів, щоб удома завжди була свіжа мікрозелень.