Мікрогрін насіння льону традиційно використовується як засіб для швидкого та ефективного очищення організму. Цей засіб було оцінено дієтологами тільки в 20 столітті, і його почали активно застосовувати для вирішення проблеми схуднення. Завдяки швидким результатам та високій ефективності впливу насіння льону на організм новини про їх користь набули широкого поширення. І зараз дуже багато хто шукає різні рецепти приготування лікарських засобів, відварів та страв із лляним насінням.
Як приймати насіння льону для схуднення, і яке воно робить? У народній медицині воно виступає як проносне, а саме ця функція і відрізняє більшість засобів, спрямованих на боротьбу із зайвою вагою. Проносні добавки сприяють швидкому виведенню продуктів переробки з організму. При цьому вони не забивають кишечник і не перешкоджають всмоктування жирів у стінки. Вживання насіння льону дозволяє не тільки скинути вагу, але й звести нанівець багато проблем зі здоров'ям: покращити імунні функції організму, оздоровити систему травлення, покращити стан волосся та шкіри.
Лікувальні властивості.
Мікрозелень льону є джерелом цілого ряду вітамінів (A, групи B, C, F, K, E), кальцію, магнію, заліза, марганцю, міді, хрому, фосфору, калію, цинку та натрію. Вона також містить омега-3 та омега-6 кислоти, які особливо необхідні для правильного та своєчасного зростання дітей. Паростки мікрогрину допомагають у зміцненні імунної системи, для лікування подагри та артриту, а також сприяють профілактиці жіночих захворювань та продовжують молодість організму. Крім того, вони чудово живлять і стимулюють зволоження шкіри, зростання волосся та нігтів.
Як вирощувати Мікрогрін в будинку або на балконі?
Вирощування Мікрогрін - це одна з головних переваг рослини. Завдяки інноваційному методу вирощування зелені на натуральних, екологічно чистих лляних килимках, процедура не викликає складнощів. Для зростання Мікрогрін необхідна тільки вода і повітря, все інше вже закладено в насінні.
Існують два основних види вирощування Мікрогрін:
Гідропонний метод,
Вирощування на грунті.
Для того, щоб виростити Мікрогрін без використання землі необхідно мати:
Невеликий контейнер;
Килимок з натурального льону;
Насіння мікрозелень з нашого асортименту
Сам процес вирощування мікрозелень також досить простий, головне не поспішати і вчасно поливати насіння.
Для початку, насіння мікрозелень потрібно змочити водою (потрібно використовувати воду кімнатної температури, занадто холодна або гаряча вода може нашкодити рослині). На низ контейнера варто покласти лляної килимок. Зверху на килимок потрібно обережно розсипати розкласти насіння, розподіливши їх рівномірно по поверхні.
Наступний етап - накрити контейнер плівкою або кришкою (так ми створюємо ефект парника). Після цього контейнер з мікрозелень потрібно поставити на 2-3 дні в тепле місце, а так само важливо не забувати провітрювати насіння 2 рази в день, адже в іншому випадку насіння згниють.
Важлива інформація про полив мікрозелень. Не потрібно наливати в контейнер воду з пляшки - це зіпсує весь процес вирощування. Досить поливати з пульверизатора, щоб підтримувати вологість килимка.
Що стосується світла, то на першому етапі, мікрозелень в ньому не сильно потребує, адже всі необхідні речовини для сходження знаходяться в насінні. При дотриманні всіх правил використання контейнера, килимка і насіння, перші паростки мікрозелень мають з'явитися вже через кілька днів. Ось коли це станеться, тоді необхідно розмістити контейнер поряд з вікном.
Коли можна збирати урожай?
Перший урожай можна збирати через тиждень-другий, коли розмір рослини буде приблизно 4-6 сантиметрів заввишки. Рекомендовано мікрозелень вживати відразу після підрізання, адже в цей момент в ній міститься найбільше вітамінів і мінералів.
Як слід використовувати мікрозелень?
Кращий метод використання мікрозелень - це з'їсти рослини з превеликим задоволенням, і відразу ж висадити наступний урожай. Насправді, у людей досить різні смаки і передбачити однозначні рецепти - складно. Точно варто спробувати - це свіжий салат з овочів, приправлений оливковою олією і лимоном. Зверху додати крихти свіжо меленого перцю, сухарики з чорного хліба і паростки Мікрогрін. Звичний всім салат в поєднанні з Мікрогрін, заграє новими нотами, наситить ароматом і подарує незабутній смак.
Часто можна зустріти перші страви, зверху засипані Мікрогрін замість звичного кропу. Такий варіант трохи самобутній, але незвично смачний і привабливий на вигляд. Не треба боятися додавати Мікрогрін і до бутербродів. Існує багато різновидів бутербродів, які є нетрадиційними, але досить популярними серед молоді.