Смак: Хрусткі ростки брокколі мають м'який смак з легкою гіркуватістю. Їх використовують як вітамінну добавку, яка відмінно доповнює овочеві салати, супи, смузі та інші страви.
Інгредієнти: Було доведено, що в броколі та її мікрозелені міститься сульфорафан – речовина, яка перешкоджає розвитку онкологічних захворювань і володіє широким спектром антибактеріальних властивостей. Цей овоч багатий мікроелементами і вітамінами, особливо С і К. За вмістом вітаміну А перевершує всі капустяні рослини.
Використання: Останні 10 років особливим успіхом у фітотерапії почала користуватися брокколі, давно відома в азіатських країнах городня культура. Цей овоч довго завойовував ринки Америки та європейських країн, але зараз лікувальні та поживні властивості рослини вважаються загальновизнаними.
Позитивні властивості: Ефективний лікувальний засіб, що має як загальний оздоровчий ефект, так і протиракові властивості.
Пророщена броколі має вирішальне значення для профілактики та лікування виразкової хвороби шлунка та дванадцятипалої кишки. Крім цього вона відмінно підходить для підтримки репродуктивних функцій організму, нормалізує зір і регулює функції нервової системи, піклується про здоров'я органів травного тракту, шкірних покривів та психіки людини.
Насичений і мінеральний склад паростків броколі, що робить корисним цей продукт при анемії, захворюваннях серцево-судинної системи та опорно-рухового апарату. Примітний своїм цілющим впливом на організм людини і хлорофіл, що міститься в молодих пагонах броколі. Він бере участь у процесах кровотворення, покращуючи якісний склад крові, зміцнює стінки судин, підвищуючи їх еластичність, і перешкоджає відкладенню холестеринових бляшок, тобто запобігає ризику розвитку атеросклерозу та супутніх йому хвороб.
Таким чином, мікрозелень капусти броколі є цінним дієтичним продуктом, що має цілющі властивості і рекомендований до вживання для лікування та профілактики багатьох захворювань, і для загального оздоровлення організму.