Фітодоктор 20 г - це біофунгіцид широкого спектру застосування, екологічно чистий, використовується для профілактики і лікування рослин від комплексу різних хвороб. Основним складником є виділена з ґрунту жива спорова бактерія Bacillus subtilis, продукти життєдіяльності якої пригнічують розмноження та розвиток багатьох фітопатогенних грибків і бактерій, сприяють підвищенню імунітету та стимулюють ріст рослин. Кількість життєздатних клітин Bacillus subtilis не менше 5 млрд. Препарат безпечний для людей, тварин, птахів, і бджіл.
Опис біофунгіциду Фітодоктор
ФітоДоктор Лист ефективний проти грибкових хвороб рослин, фітофторозу та ризоктоніозу картоплі, гнилей плодових культур, несправжньої борошнистої роси, фузаріозу. Перевагою біофунгіциду є короткий термін очікування - після обробки продукцію можна вживати через одну добу. Обробки можна проводити протягом всього вегетаційного періоду. Максимальний потенціал препарату реалізується при його застосуванні для профілактики захворювань. Можна використовувати до і в момент збору врожаю. При високому ступені ураження рослин можна застосовувати препарат в комплексі з хімічним фунгіцидом. В цьому випадку препарати або вносять одночасно, або обробку біофунгіцидом проводять через 3-4 дні після нанесення хімічного препарату. Препарат застосовується методом листового і кореневого підживлення. Застосовується для овочевих, плодово-ягідних, квіткових культур.
Переваги:
• стимулює розвиток рослини;
• сумісний з окремими хімічними пестицидами;
• захищає від грибкових та бактеріальних хвороб;
• підвищує врожайність до 15%;
• можливість використання протягом усього періоду вегетації рослин;
• термін очікування - 1 доба;
• екологічний.
Інструкція:
Рекомендації щодо застосування - для приготування робочого розчину вміст пакетика розчинити у воді відповідно до схеми, наведеної у таблиці. Робочий розчин готується за 1-2 години до застосування. Обприскування проводять за допомогою ранцевого обприскувача чи інших розпилювальних засобів в період мінімальної сонячної активності або за хмарної погоди.
Обприскування проводять починаючи від появи сходів. Протягом вегетаційного періоду проводять не менше 4-6 обприскувань з інтервалом 14 днів з метою профілактики, зміцнення імуніету та підвищення стійкості до хвороб. Обробку проводять за температури від 5+ до 28°C.
Термін очікування після обробки і до збору врожаю - 1 доба.