Мікрозелень Шпинат - різновид мікрогріну, яка представляє собою молоді паростки, що складаються з стебла і двох справжніх листочків, з яскравим, насиченим, ароматним, пряним смаком. У їжу вживають пагони висотою 5-10 см, так як в цей період вони мають найбільшу концентрацію корисних речовин. Мікрозелень Шпинат містить в своєму складі рослинні жири, багато заліза і білка, а також вітаміни груп С, А, В1, В6, В2, Р, РР, D2, К, Е. Цей вид мікрозелені сприяє поліпшенню обміну речовин в організмі, зміцнює судини, стимулює роботу підшлункової залози і кишечника. Завдяки вмісту йоду в паростках, робить благотворний вплив на роботу щитовидної залози. Мікрозелень прекрасно поєднується з різними стравами, її додають у салати, супи, смузі, на бутерброди.
Опис мікрозелені Шпинат
Мікрозелень Шпинат вирощують в контейнерах, наповнених субстратом. Можна вирощувати мікрозелень в спеціальних ємностях, тоді ґрунт не потрібен. Щоб постійно мати свіжі паростки, посів здійснюють кожні два тижні. Для цього насіння рівномірно розподіляють по поверхні ґрунту, трохи присипають і добре зволожують. Потім ємності накривають кришкою і ставлять в темне, тепле місце для пророщування. Після появи паростків, контейнери переносять в світле місце і знімають кришку. Вживають мікрозелень через 5-10 днів після появи сходів.
Переваги:
• насичений, ароматний, пряний смак;
• містить велику кількість корисних речовин;
• багата на вітаміни груп С, А, В1, В6, В2, Р, РР, D2, К, Е;
• підходить для вирощування цілий рік;
• екологічно чистий продукт;
• невибаглива у догляді.