Мікрозелень (мікрогрін) щавлю – невелике листя, витягнутої форми.
Смак лимонний, трохи гострий з легкою кислинкою.
Інгредієнти:
У мікрозелені щавлю міститься велика кількість важливих для людини речовин:
вітаміни групи А, С, В, К
• залізо
• магній
• кальцій
• марганець
• мідь
• калій.
Використання:
Використовувати як доповнення до пікантного салату або як гарнір поодинці.
Позитивні властивості:
Мікрозелень щавлю містить велику кількість вітамінів та амінокислот.
Регулярне вживання цього мікрогрина сприяє підтримці імунітету, допомагає швидше справлятися з застудами, позитивно впливає на настрій і загальний тонус організму.
Вона зміцнює імунітет, допомагає боротися з ГРВІ, позитивно впливає на загальний тонус організму.
Коріння містить до 27% дубильних речовин, хризофанову кислоту, руміцин, хризофанеїн, флавоноїд неподин, його глікозид - непозид і т.д.
Посадка Щавлю на мікрозелень - завдання, з яким справиться навіть дитина. Щоб підготуватися до посіву, крім насіння, вам знадобиться:
невисокі широкі ємності;
наповнювач (субстрат для розсади, вермикуліт, піноскло, агроперліт);
пульверизатор для зрошення;
прозора плівка.
Важливо! При вирощуванні руколи на мікрозелень, не потрібно обробляти насіння в протруйників і фунгіцидах, замочування насіння краще виконати в простій воді без додавання засобів для захисту рослин.
Попередньо зволожте субстрат. Наповніть ємність щільним шаром вермикуліту або його аналога. Посійте насіння мікрозелень, зволожте з пульверизатора і накрийте плівкою. Після появи перших сходів плівку можна зняти. Через тиждень-два зрізайте молоді паростки і додавайте в улюблені страви.
Повторюйте посадку кожні 14 днів, щоб удома завжди була свіжа мікрозелень