Еритритол – це багатоатомний цукровий спирт, який використовується як замінник цукру. Його одержують із натурального овочевого цукру, який змішують з водою, зброджують, кристалізують, потім ретельно сушать. Готовий продукт має форму білих кристалів або порошку, що виглядає як звичайний цукор. Насолода еритритолу становить приблизно 70-80% від звичайного цукру, але продукт має нульову калорійність. Відсутність калорійності досягається завдяки невеликому розміру молекул, які проходять процес розчеплення і виводяться з організму у тому вигляді, у якому поступили. Оскільки еритритол в організмі не розпадається, він не впливає на рівень глюкози, ні на рівень інсуліну в крові. Це свідчить про те, що еритритол є гарною альтернативою звичайному цукру для людей із надмірною вагою чи діабетом.
Рекомендації щодо застосування: використовується як столовий цукор, у випічці, для приготування десертів, можна додавати в чай, каву і т.д.
На 100 г: білки – 0 г, жири – 0 г, вуглеводи – 0 г. Калорійність – 0 Ккал