Країна походження: Китай.
Застосування: До м'яса, До других страв.
Часник знаходить собі найрізноманітніше застосування: в овочевих, грибних, м'ясних, рибних стравах, в салатах і супах. Часник використовують як прянощі для салатів, перших і других страв, маринадів і солінь. Запах і смак часнику добре поєднуються з бараниною. Для гасіння домашньої птиці рекомендується використовувати часник в поєднанні з кислими сортами яблук (антонівка і ін.) Або слив (алича та ін.). У великих кількостях входить часник в рецептуру багатьох національних страв в азіатських і південно-європейських кухнях. Сушений часник застосовується замість свіжого при смаженні і варінні м'яса і птиці, приготуванні супів, холодців і бульонів, домашніх ковбасок, грибних і овочевих солінь. М'ясо натирається сушеним часником перед приготуванням, а в супи часник додається за 3-5 хвилин до готовності. Спецію часник використовують практично в будь-яких стравах, крім, мабуть, десертів. Також часник не поєднується з рибою (але чудовий з морепродуктами). Часник можна поєднувати з сиром. Чудово поєднується часник з іншими спеціями: гвоздика, м'ята, бадьян, майоран ...
Медичне застосування
Часник - антибіотик широкого спектру дії. Він вбиває дуже велику кількість різних бактерій. Дослідження довели, що сирий часник за своїми властивостями не поступається, а в чомусь навіть перевершує широко відомий препарат тетрациклін.
Підвищує апетит, посилює секрецію шлунка, печінки, кишечника, сечогінний, протиглисний, протимікробну, спазмолітичну, антиатерогенна, болезаспокійливу, антикоагулянт (перешкоджає агрегації тромбоцитів, фібринолітиків), антиоксидант.