СКЛАД
• Має збалансований склад жирних кислот з високим вмістом лінолевої кислоти (C18:2) та олеїнової кислоти (C18:1).
• Містить стеаринову, пальмітинову, міристинову, арахінову кислоти.
• Містить сезамол і сезамолін, які нейтралізують вільні радикали.
• Містить природний вітамін Е, кальцій.
ОБЛАСТЬ ЗАСТОСУВАННЯ
Застосування в харчуванні
Використовується в азіатській кухні як приправна олія через її інтенсивний аромат. Особливо підходить для хлібопекарської промисловості. Олію використовують в кондитерській, консервній та інших галузях харчової промисловості.
Косметичні засоби
Використовується як компонент косметичних олій для тіла. Компонент для твердого мила.
Фармацевтичні засоби
Використовують переважно як розчинник для повільно розчинних діючих речовин для в/м ін’єкцій. Може бути використана при виготовленні підшкірних ін’єкцій, пероральних капсул, ректальних супозиторіїв, очних лікарських форм, суспензій, емульсій, лініментів, паст та мазей.
ВЛАСТИВОСТІ
• Знижує рівень холестерину в крові.
• Ефективно знижує кислотність шлункового соку, тому показана при гастритах з підвищеною кислотністю.
• Кунжутна олія сприяє нормалізації обміну речовин в організмі.
• Сприяє зниженню ризику розвитку онкологічних захворювань.
ПОХОДЖЕННЯ СИРОВИНИ
Кунжутну олію отримують з насіння рослини кунжуту (Sesamum indicum L.). Сьогодні кунжут переважно вирощують у Центральній Америці, Центральній Африці та Індії
Адреса потужностей
76018, Україна, Івано-Франківськ, вул. Академіка Сахарова, 23