• Містить природний вітамін Е.
• Пальмітінова та стеаринова кислоти.
• Вітаміни: А, групи В, РР, С, Н, Р.
• Амінокислоти, каротиноїди, фітостерини, фосфоліпіди.
• Мікроелементи – залізо, йод, кальцій, кобальт, магній, марганець, мідь, натрій, фосфор, цинк.
Клітковина з ядра фундука має судинозвужувальну дію і очищаючі властивості.
Має здатність покращувати роботу кишечника і печінки, має відновлюючі властивості.
Використовуйте клітковину з ядра фундука як профілактичний засіб при атеросклерозі та вікових судинних хворобах.
Завдяки вмісту калію, кальцію та натрію сприяє нормалізації показників тиску, зміцнює кістки.
Використовується в кондитерській галузі, але на його основі можна готувати інші страви - супи, гарніри, різноманітні соуси. Використовують у виробництві халви. Можна використовувати як компонент солодкої випічки, десертів, кремів.