Ніхто, крім бджіл, не зміг створити пергу, тож штучної перги не існує.
Бджоли приносять у вулик квітковий пилок, укладають його в комірки сотів, і заливають медом. Перетворення такої суміші в ПЕРГУ супроводжується складними біохімічними процесами, в яких беруть участь ферменти бджолиних залоз та понад сто видів мікроорганізмів. Це цукрові гриби, дріжджі, лактобацили, молочнокислі та водневі бактерії. У процесі ферментації та молочнокислого бродіння синтезується велика кількість вітамінів та біологічно-активних речовин. До складу перги входять незамінні амінокислоти, такі як лізин, лейцин, ізолейцин, фенілаланін, триптофан, треонін, метіонін, валін. Мікроелементи: K-калій, Fe-залізо, Co-кобальт, Cu-мідь, Ca-кальцій, Mg-магній, Zn-цинк, P-фосфор, Mn-марганець, Cr-хром, J-йод. Провітамін А, вітаміни: A-ретинол, E-токоферол, С-аскорбінова кислота, D-кальциферол, P-біофлавоноїди, PP-нікотиномід, K-філохіноли, гр. B (тіамін, рибофлавін, піридоксин, ціанокобаламін). Крім цього містяться: фітогормони, фенольні сполуки, гормони та ферменти, молочна кислота (більше, ніж у пилку).
Існують дані про те, що бджолиний хліб сприяє повному зникненню застарілих болів у шлунку, кишечнику та печінці.
Підвищує імунітет, покращує адаптогенні можливості організму, зменшує втому.
Ефективний при порушенні роботи шлунково-кишкового тракту та дисбактеріозі. Він відновлює та нормалізує корисну мікрофлору кишечника. Одночасно в організмі відбувається покращення багатьох обмінних процесів.
Сприяє покращенню зору, знімає втому очей.
Добре зарекомендував себе при застосуванні під час вагітності для запобігання токсикозу та патологіям.
Обов'язковий для вживання під час підготовки організму до операції, і навіть у відновлювальний період після операції.
Знижує ризик прояву тромбофлебіту. Покращує мозковий кровообіг. Збільшує вміст гемоглобіну та еритроцитів у крові.
Має сприятливий ефект на ендокринну систему.
Зменшує невротичні стани. Рекомендується при астенічних станах, анемії.
Підвищує потенцію у чоловіків.
Поліпшує самопочуття, посилює загальний обмін речовин.
Склад: бджолиний хліб (перга)
ТУУ-30180024.005-2000
Використання
Рекомендується дорослим та дітям з 10 років приймати 1-2 гр. за 20 хвилин до їди тричі на день.
Дитяче дозування розраховується індивідуально.
Є найкращою добавкою у харчуванні дітей, починаючи з року життя.
Препарат рекомендується тримати у роті до повного розчинення.
Тривалість прийому – один місяць. І повторювати курс раз на три місяці.
В окремих випадках можна збільшити споживання продукту до шести (!) місяців.