Паприка червона мелена копчена 60г

Країна походження: Китай

Застосування: До перших страв, До других страв.

Копчена паприка - одна з найважливіших спецій в іспанській кухні, незамінне доповнення до знаменитої ковбаси чоризо. Надає стравам делікатної пряності та характерного димного присмаку.

Іспанці познайомилися з паприкою в 16 столітті завдяки експедиції Христофора Колумба, який з відкритих земель з іншого боку Атлантичного океану привіз багато не відомих у Європі продуктів і страв, у тому числі як знаменитий мандрівник написав про свій щоденник - pimente, що означає «плід краще перцю».

Після чого традиційною іспанською приправою стала копчена паприка, процес виробництва якої не змінюється.

Зібрані пізно восени зрілі плоди коптять два тижні в дубовому димі, а потім подрібнюють. Потім перець проходить повільний процес сушіння. В результаті приправа набуває більш інтенсивного смаку і аромату. Це є універсальна приправа. Однак через інтенсивний смак копчену паприку слід використовувати в помірних кількостях. Найбільше аромату виділяється під впливом тепла, тому варто додавати її до страв під час термічної обробки.

Приправа відмінно підходить для виготовлення домашніх м'ясних страв, наприклад, в Іспанії це обов'язкове доповнення до знаменитих місцевих ковбас. Проте копченою паприкою можна приправити, наприклад, паштет. Вона також чудово поєднується зі стравами з квасолі та гуляшем. Приправа підходить для рибних страв, морепродуктів та птиці. Копчений перець варто використовувати для ароматизації соусів та заправки салатів та запіканок, особливо з картоплі.


Написати огляд

Зверніть увагу: HTML не перекладено!
    Поганий           Хороший

Паприка червона мелена копчена 60г

  • Артикул: 09022025-6
  • Наявність: В наявності
  • 40.00 грн.