Кориця мелена 55г

Країна походження: Індонезія

Застосування: Для випічки, Для глінтвейна

Кориця - висушений внутрішній шар кори коричного дерева.  Вона має солодкуватий, терпко - в'язкий, злегка пекучий смаком.  Завдяки теплому чаруючому аромату кориця, як чарівна фея, може перетворити найпростішу страву в ласощі.

Застосування в кулінарії

Найчастіше кориця вживається в кондитерському виробництві та кулінарії.  Додають її в печива, кекси, паски, пряники, солодкі пироги з фруктовою начинкою, а також в пудинги, солодкі плови, компоти, варення, муси, желе і сирні пасти.  Ще корицю додають при приготуванні холодних і гарячих страв з домашньої птиці і других страв з баранини.  Корицю можна зустріти в харчо і самих різних пловах.  В цілому вигляді корицю додають в рідкі страви, в молотом - у другі і в тісто.  Закладають її за 7-10 хвилин до готовності гарячою страви і безпосередньо перед подачею на стіл - у фруктові салати, сирні маси і т.д.  Теплий чарівний аромат прянощі особливо добре поєднується з яблуками, грушами і шоколадом, тому справжні гурмани завжди додають в каву-капучіно шепотку тертого шоколаду і кориці.  Її використовують для ароматизації напоїв, маринадів, печива, булочок і солодких страв з сиру і фруктів, додають в овочеві та фруктові салати, в страви з птиці, свинини і баранини.  Кориця застосовується для ароматизації соусів, маринадів, кондитерських виробів, варення, компотів, різних страв з сиру і т.д.

Медичне застосування

У медицині її використовують як антисептичний засіб.  Спиртовий екстракт кори кориці китайської активний по відношенню до різних грампозитивних і грамнегативних бактерій, надає згубну дію на туберкульозні палички і віруси.  Кориця сприяє підвищенню апетиту, поліпшення травлення, нормалізації роботи шлунка і кишечника.  Активізує роботу нирок, печінки, жовчного міхура.

Авіценна стверджував, що масло кориці чудово допомагає при тремтінні кінцівок, а сьогодні гомеопати застосовують корицю як засіб від морської хвороби.

 Вміст корисних речовин

У корі міститься 1-2% ефірного масла, що складається головним чином з альдегіду коричної кислоти (близько 90%), а також трохи дубильних речовин.  Запах кори ароматний, приємний, смак солодкуватий, пряний і злегка терпкий.

Поради шеф-кухаря

1. Смак паличок більш стійкий, хоча їх досить важко тонко перемолоти.

Порошок кориці додають тільки в самому кінці приготування (не більше ніж за 10 хвилин до закінчення), так як при тривалій тепловій обробці кориця додасть страві неприємну гірчинку.

Написати огляд

Зверніть увагу: HTML не перекладено!
    Поганий           Хороший

Кориця мелена 55г

  • Артикул: 09022025-12
  • Наявність: В наявності
  • 38.00 грн.