Олію отримують з рижика – олійної рослини сімейства хрестоцвітих. Батьківщиною злаку вважають південний схід Азії та схід Європи. Також часто в народі його називають «хибним льоном». Ця рослина відома з епохи Кам'яного віку, завдяки невибагливості, унікальному складу та безлічі корисних властивостей.
СКЛАД
• Омега-3, Омега-6, Омега – 9.
• Вітаміни А, D, До, Е, F.
• Бета-каротин.
• Фосфоліпіди, фітостероли.
• Магнію, фосфору, кальцію, калію.
• Білки та амінокислоти, хлорофіл.
• Гамма-токоферол 756 мг
• Альфа-лінолева кислота 45 г
• Пальмітінова кислота 8г
Жирні кислоти в комбінації з вітамінами Е, А, фітостеролами та магнієм сприяють покращенню еластичності кровоносних судин, захищаючи та зміцнюючи їх стінки. Присутність у щоденному раціоні рижичного масла показано при гіпертонії, атеросклерозі, тромбофлебітах, анемії. При регулярному прийомі:
- зменшується вміст «поганого» холестерину;
- відбувається стабілізація показників тиску;
- підтримується оптимальний рівень згортання крові, гемоглобіну та ін.
Завдяки великій концентрації інгредієнтів з бактерицидними та ранозагоювальними якостями (хлорофіл, вітаміни F, А, Е) забезпечується позитивний вплив на слизові оболонки ШКТ. Це ефективна профілактика та лікування виразки шлунка, гастритів, колітів, ентероколітів.
Позитивний вплив має масло на здоров'я печінки та жовчовивідних шляхів за рахунок присутності лінолевої та ліноленової кислот, фосфоліпідів. Доведено протиглистову та протипухлинну дію, а також ефективність у боротьбі з гінекологічними патологіями у жінок та з проблемами передміхурової залози у чоловіків.
Рижикова олія добре вбирається, проникаючи глибоко в шари епідермісу, зволожує, пом'якшує та освіжає її. Підвищує тонус шкіри та позбавляє від зморшок.
Нормалізує артеріальний тиск та ліпідний обмін, зміцнює стінки судин та покращує їх еластичність, захищає від атеросклерозу.
Рижикова олія відновлює імунітет, запобігає розвитку онкологічних захворювань, сприяє схуднення, використовують для лікування ожиріння.
Має бактерицидну, протизапальну, ранозагоювальну, протипухлинну дію.
Рижикова олія використовують у холодному вигляді для заправки салатів, а також до холодних закусок, яким вона надає пікантного присмаку хрону та редьки.
Підходить до страв, до яких додають цибулю, часник, горіхи. Добре поєднується з овочевими гарнірами, кашами, пловом, сиром.
Підтримує гормональний баланс; нормалізує стан репродуктивної системи; стабілізує рівень цукру у крові; усуває відхилення у роботі шлунка;